Golonka w kapuście na obiad
By KrychuGotuje
Golonka w kapuście i warzywach. Prosty, smaczny sposób na danie obiadowe.
- 1 kg młodej kiszonej kapusty
- 1 kg młodej surowej kapusty
- 1,5 kg golonki
- 1/2 młody seler z naciom
- 1 marchew
- 3 pomidory
- Przyprawy: 3 x ziele angielskie, 3 x liść laurowy, 15 x ziarna pieprzu, sól
- 7 ząbków czosnku
- 10 pieczarek
Dodane: 21 marzec 2021 r.
Czas przygotowania: 30 min
Czas gotowania: 240 min
Danie: dla 4-5 osób
Liczba kalorii w porcji: 450-650
Tradycyjna Polska Kuchnia
Przygotowanie golonki w kapuście jest bardzo proste. Należy wszystkie składniki włożyć do garnka. Przykryć i gotować na wolnym ogniu. Trzeba jedynie pokroić kapustę.
Golonkę można podawać osobno z dodatkiem kapusty i ziemniaków. Drugim sposobem jest rozdrobnienie golonki i zmieszanie z kapustą. Jeden i drugi sposób na danie obiadowe jest wyborny.